ArkadaÅŸ ben bi yemek keÅŸfettim =)
Vallahi de billahi de ettim =)
Daha önceden yapanı duymadım, internette de görmedim
ondan böyle kasım kasım kasılıyorum =)
Şimdi şöyle ki Karatay ablanın rejimini yapanlardanım ben de...
İlk bir ay çok sıkı sonra hafif bozarak...
Şimdi de çok sıkı olmasa da devam ediyorum.
Geçtiğimiz hafta baya bi bozmuştum,
ne tatlılar, ne aburcuburlar hepsini götürdüm.
Sonra pazargünü tekrar başladım.
Ve canım pizza istedi,
''Unsuz pizza nasıl olur?'' dedim.
Ve başladım düşünmeye...
İçli köfteden esinlenerekten,
hıh dedim.
Bu içli köftenin dışı hamur gibin olmuyo mu?
Eeee o zaman piza da olur bundan...
Yarım bardak köftelik bulguru yarım bardak sıcak suyla ıslatıp bi saat bekledim,
sonra içine bir yumurta çırpıp yarısını koydum, (yumurtayı göz kararı ekleyin derim boyuna göre değişiyo) sonra da bi güzel yoğurdum.
İyice hamur gibi olunca onları yuvarlak yuvarlak, yağladığım tepsiye koydum.
Ben yuvarlak kurabiye kalıbı kullandım.
Hem düzgün, hem de çok daha kolay oldu.
Kalıbı tepsiye koyup içine bastıra bastıra koydum bulguru.
Pizanın üst kısmına gelince... Kesinlikle benim ağıztadıma uygun bi tarif bu tavsiye de ederim..
Önce tereyağında sarmısakları hafif pişirdim,
üzerine domates püresi, tuz karabiber veee fesleğen.
Missss oluyo misss.
Onun üzerine de kaşar peyniri,
bir de sucukları dizdin mi misss...
Karatay için ya sucuksuz ya da pastırmayla da olur bence...
Yine de birebir Karataylık mı bilmiyorum ama içindeki
hiçbirşey o diyetin dışında değil.
Fırında 200 derecede 15-20 dk hazııır.
Normal piza gibi deÄŸil tabi ki...
Birebir tadı olmuyo, kırkyılda bir yiyorum derseniz
normal piza yiyin derim ben size
ama ben artık canım çok çektiğinde bu şekil yapıciim...
Kenarları biraz kıtır kıtır oluyo,
ama tam Karataycılar için bence =)
Tavsiye ederim
Afiyet olsun!